Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret
 • csibe
  csibe
 • marcius3
  marcius3
 • marcius1
  marcius1
 • prilis1
  prilis1

Díszpolgáraink, kitüntetettjeink

Díszpolgáraink

2017  

Szelle Kálmánné 2017 Vértesboglár Díszpolgára

Szelle Kálmánné kiemelkedő munkát végzett a nemzetiségi hagyományőrzés területén, a helyi kulturális örökségek kutatásában és gyarapításában. Aktív résztvevője és szervezője volt a falumúzeum megalkotásának, elévülhetetlen érdemeket szerzett őseink hagyatékainak gyűjtésében. Állandó résztvevője a helyi rendezvényeknek, fáradhatatlan szorgalommal ápolja a testvér települési kapcsolatokat. Csendes, visszafogott egyéniségével, kitartó szorgalmával és alázatával méltán vívta ki az itt élő emberek elismerését.

 

2014  

Nágl Jánosné, Róza néni 2014 Vértesboglár Díszpolgára

Nágl Jánosné, Róza néni helybéli,Vértesboglári születésű lakos, több mint nyolcvan éve él és tevékenykedik falunkban. Községünk közkedvelt és elismert idős tagja, aki korát meghazudtolva rendszeres látogatója és résztvevője rendezvényeinknek. Több évtizede tevékenykedik az egyházközösség kötelékében, munkáját egyedülálló kötelességtudattal és odaadással végzi. Személyisége összeforr az egyházzal, a vallással, az ünnepi és hétköznapi szertartásokkal. Alázatos tevékenységét a hívek szolgálatában példaként állíthatjuk a fiatalok elé, mint egy egyszerű, követésre méltó, tiszta lélek tükrét.

 „Minden kis viaszgyertya megtanít arra, hogy egy kis melegért, fényért érdemes tövig égni, mert a kis dolgok fénye az, ami bevilágítja életünket.” (Molnár Ferenc)

2009  

Nágl Jánosné (Mikus Mária) Marika közel négy évtizede költözött Vértesboglárra, tanítói pályafutását a helyi általános iskolában kezdte. Munkáját az elhivatottság, a gyerekek szeretete, a falusi emberekre jellemző
alázatosság kísérte. Nem volt rendezvény, esemény melyről hiányzott volna, kivette a részét jóból és rosszból egyaránt. Sohasem volt nagyhangú, törtető, az életvitele, és a munkája mindannyiunk számára tiszteletet parancsoló. Kiemelkedő munkát végez a mai napig az egyházi élet szervezésében, lebonyolításában, a faluközösség életében. Marika 2008-ban nyugdíjba vonult. A „Díszpolgár”-i cím méltó elismerése egy korszak, egy életpálya lezárásának. 

2008

Bauer Jánosné

2006

 

Hermann Holzammer

Hermann Holzammer

Pyrbaum község volt polgármestere, Hermann Holzammer, aki Pyrbaum és Vértesboglár partneri kapcsolatának kiépítésén és elmélyítésén több mint egy évtizeden át munkálkodott. Sokat tett azért, hogy Pyrbaum és Vértesboglár polgárai között mély baráti kapcsolat alakuljon ki. Fáradságot nem ismerve törekedett arra, hogy az ifjúságot is bevonja a hatékony kapcsolatépítésbe. Adományokkal segítette településünk közösségeinek gyarapodását, fejlődését. Példaértékű tevékenységével mindenkor az egymás iránti megértés fontosságát hangsúlyozta. 

 

 

Kitüntetettjeink

Bálint Attila

Vértesboglár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati kitüntetések, díjak alapításáról szóló 16/2016. (XI. 11.) önkormányzati rendelete alapján néhai Bálint Attila részére posztumusz Vértesboglárért Elismerő Oklevelet adományoz. 

Bálint Attila

Néhai Bálint Attila 30 évet töltött önkéntes tűzoltóként a 125 éves Egyesület kötelékében. Munkáját hivatásnak tekintette, és szabadidejének legnagyobb részét a csapattal együtt töltötte. Tisztelte és szerette társait, jó közösségi emberként élte mindennapjait. Olyan embert tisztelhettünk személyében, akire minden helyzetben lehetett számítani. Sajnos az egyenruháját a szögre akasztotta, de az emléke örökre velünk marad.

 

Vértesboglár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati kitüntetések, díjak alapításáról szóló 16/2016. (XI. 11.) önkormányzati rendelete alapján a Vértesboglári Tűzoltó Egyesület részére Vértesboglárért Elismerő Oklevél kitüntető címet adományoz.

Vértesboglári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Vértesboglári Tűzoltó Egyesület csapata példamutató, kitartó munkával felújította és átalakította a szertár épületét, amelybe sok-sok időt és energiát fektetett. Az összetartó közösség tagjait szoros kötelékben megtaláljuk a falu rendezvényein, és a szirénák zajában a tűzeseteknél, a baleseteknél, a belvizeknél, a műszaki mentéseknél, ahol a szükség kívánja. Az Egyesület olyan erőt képvisel a településen, amelyre mindig számíthatnak az itt élő emberek. Legyen ez az impozáns épület a tenni akarás, az összefogás, az erő jelképe, és második otthona ennek az összekovácsolódott Egyesültnek.

Vértesboglár Község képviselő-testülete az 50/2014.(V.8.) határozata alapján „Vértesboglárért” kitüntető oklevelet adományoz Albert Sandmair részére.

Albert Sandmair

Albert Sandmair a Pyrbaumi testvér-települési kapcsolat megkötése óta eredményesen végzi tevékenységét. Munkáját szeretettel és odaadással szervezi, elévülhetetlen érdemeket szerzett a települések és nemzetek között szövődött baráti kapcsolatok elmélyítésében. Rendszeresen látogat csoportjával Vértesboglárra, fáradhatatlanul szervezi a községek közötti kölcsönös kiutazásokat, kulturális rendezvényeket, melyek révén őszinte, baráti kötődések születnek. A német gyökerek és hagyományok ápolásában végzett sikeres munkájával kiérdemelte a képviselő testület elismerését.

„A nép sokféle nyelven beszél, de egyforma szívvel szeret.” Jókai Mór

 

Vértesboglár Község képviselő-testülete az 51/2014. (V.8.) sz. határozata alapján „Vértesboglárért” kitüntető oklevelet adományoz Hajdúné Juhász Andrea részére.

Hajdúné Juhász Andrea

 

Hajdúné Juhász Andrea több évtizede él Vértesbogláron, és tanít a helyi általános iskolában. A gyermekek körében népszerű, közkedvelt pedagógus, a nevelő-testületben elismert kolléga. Tanérként, és a művelődési ház egyik vezetőjeként szervezője és aktív résztvevője a szabadidős programoknak. Munkája és hozzáállása kiemelkedő, követésre méltó, a közösség érdekében sokszor a családi életét is háttérbe szorítja. Életvidám, derűs egyéniség, akitől mindenkinek jut egy mosoly, egy kedves szó. Tevékenységéért köszönetét fejezi ki a község képviselő-testülete.

“Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:

igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

(Weöres Sándor)

Intézményi információk, elérhetőségek

Önkormányzat Hivatala

Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 8083 Csákvár, Szabadság tér 9. 
Tel.: 22-582-310
 
Ügyfélfogadási idő Csákváron:
hétfő 8.00-12.00,
szerda 8.00- 16.00
csütörtök 8.00-12.00
 
 www.csakvar.hu
 
 
Vértesboglári kirendeltség
 Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány utca 3. 
Tel.: 22-582-088
Fax.: 22-582-088
 
 
 
Ügyfélfogadási idő Vértesbogláron:
kedd 14.30-16.00
 
 

Általános Művelődési Központ tagintézményei

Német Nemzetiségi Óvoda
Művelődési ház és Könyvtár
 
ÁMK igazgató: Borbély Eszter
 
 
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány u.1.
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány u. 7.
 
Telefon: 06-22-354020
Telefon / Fax: 06-22-582-088
 
Két csoportos német nemzetiségi óvoda
Művelődésszervező: Jersey Diána

 
Igazgató: Terjékné Hadlacki Csilla
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány u. 14.
Telefon: 06-22-354104, 06-22-582087
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Orvosi ellátás

Orvosi Rendelő
Orvosi Ügyelet
 
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány utca 9.. Telefonszám: (06-22) 354 332
Cím: Bicske, Egészségközpont, Kossuth tér 17. Tel: 311-104. Ügyeleti idő: hétköznap délután 16 órától reggel 8-ig, hétvégén és ünnepnapokon 24 órában.
 
Háziorvos
Szakrendelések
 
Dr. Katonka Ágnes
 

Fogászati szakrendelés: dr. Deres Éva, Csákvár, Szabadság tér 5. Rendelési idő: hétfő, szerda 7.00-13.00, kedd, péntek 15.00-20.00, csütörtök 16.00-20.00 2023. április 1-től helyettesíti dr. Bene Szilvia: Hétfő: 9-12 óráig Kedd: 15-20 óráig Péntek: 15-20 óráig

 
 

Közületi szolgáltatók elérhetőségei:

 

Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
2800 Tatabánya, Komáromi út 55.
Tel: +36-34-600-700
e-mail: info[kukac]vvhulladekkezelo.hu 

Tv, Internet, Telefon szolgáltatók
T-HomeDigi, Upc, Mindig Tv, Invitel

Gáz, Áram szolgáltatók
Tigáz, E.on

 
Travel Turne Tranzito