Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret
 • csibe
  csibe
 • marcius3
  marcius3
 • marcius1
  marcius1
 • prilis1
  prilis1

Közös cselekvéssel a koronavírus ellen

Fertőtlenítés Tisztelt Vértesboglári Lakosaink!

Bizonyára mindannyian feszülten figyelik a napi híreket a koronavírus járvány alakulásáról, hisz a folyamatosan bejelentett megbetegedések és tragikus halálesetek mindannyiunk életére hatással vannak. Ezeket a napokat, heteket már soha nem fogjuk elfelejteni, sokkolóak. Ebben a borzalmas időszakban mutatkozik meg igazán, hogy egy település lakossága mennyire tud együtt gondolkodni, közösen cselekedni és fegyelmezett állampolgárként követni a rendkívüli ajánlásokat és utasításokat.

Magyarország Kormánya Európában az elsők között ismerte fel a rendkívüli veszélyhelyzetet, és hozott gyors és határozott intézkedéseket. Ennek köszönhetjük azt az eredményt, hogy a megbetegedések száma sokkal lassabban emelkedik hazánkban, mint a környező országokban.

 

Ezek megcáfolhatatlan tények, és reményt adnak a jövőre nézve. Bízhatunk abban, hogy holnap, holnapután is jó, és eredményes lépésekkel sikerül legyőzni a félelmetes járványt.

Ez csak akkor sikerülhet, ha betartjuk az együttélés szabályait, követjük a rendkívüli intézkedések felhívásait! Nagyon fontos az otthon maradás, a személyes kontaktusok kerülése. Ezekben a hetekben ne fogadjunk vendéget, bevásárlásainkat próbáljuk meg koncentráltan intézni. Nem szükséges naponta boltba menni! Ha vásárolunk, akkor tartsuk be másik személytől a 2 méter távolságot, viselkedjünk udvariasan és legyünk türelmesek. A mosoly hatékonyabb gyógyszer a tablettánál, ne fukarkodjunk vele.

Ismét nyomatékosan kérem az idős lakosainkat, hogy ne hagyják el otthonaikat! Szívesen segítünk a felmerülő feladatok megoldásában, csak jelezzék az igényüket. Ne kockáztassák egészségüket, mert a családtagok, az unokák a válság után is szeretnék még megölelni Önöket.

Minden itt élő lakosunktól azt kérem, hogy legyen toleráns, megértő a környezetében élő emberekkel szemben, segítsen, amiben tud, és figyeljen társaira. Ebben a nehéz helyzetben ne a negatívumokat keressük, a közösségi oldalakon ne csak kritizáljunk, hanem próbáljunk meg előremutató, építő és reményt adó gondolatokat megosztani és közvetíteni.

Örömmel jelenthetem, hogy településünkön nincs vírusos megbetegedés, ezért fontos, hogy fegyelmezett magatartással próbáljuk ezt továbbra is megőrizni.

Próbálunk mindent megtenni az Önök érdekében.

A település képviselő-testülete a jogszabályi kereteket betartva bezárta az óvoda intézményét, csak a szükséges gyermekfelügyelet működik azok számára, aki nem tudják gyermeküket otthon tartani. Az idősek ellátása, a szociális étkeztetés továbbra is folyamatos, kiszállítással megoldott. A gyermekétkeztetést az igények szerint szintén biztosítjuk, elvitellel. Az iskola épülete is zárva van, távoktatás formájában otthon tanulnak a gyerekek. A Közösségi házat is bezártuk a járvány idejére, jelenleg az épületben a felújítás zárt ajtók mögött zajlik. A képviselő-testület ülést nem tarthat, a döntések meghozatala a rendkívüli helyzetben a polgármester feladata és felelőssége.

A mai napon megérkezett a vírus ellen hatékony fertőtlenítő szer, amelynek kijuttatását az Önkéntes Tűzoltó Egyesület vállalta és végzi 3-5 naponta. A nagy számban látogatott közterületekre és intézményekre koncentrálunk, beleértve a boltokat is.

Az óvoda dolgozói elkezdték az arcvédő maszkok gyártását, mosható szövetből. Többen is csatlakoztak a csoporthoz, és várjuk a varrni tudó és segíteni szándékozó aktivistákat! A maszkokat hamarosan elkezdjük kihordani az idős embereknek, számukra fontos minden személyes kontaktusnál a viselete (postás fogadása, csomag átvétele).

Köszönöm mindenkinek a türelmét, megértését, együtt sikerülni fog legyőzni a járványt!

Ha bárkinek segítségre van szüksége keressen bizalommal, vagy írjon a” Vértesboglár Önkormányzat” facebook oldalon.

Sztányi István, polgármester

Intézményi információk, elérhetőségek

Önkormányzat Hivatala

Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 8083 Csákvár, Szabadság tér 9. 
Tel.: 22-582-310
 
Ügyfélfogadási idő Csákváron:
hétfő 8.00-12.00,
szerda 8.00- 16.00
csütörtök 8.00-12.00
 
 www.csakvar.hu
 
 
Vértesboglári kirendeltség
 Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány utca 3. 
Tel.: 22-582-088
Fax.: 22-582-088
 
 
 
Ügyfélfogadási idő Vértesbogláron:
kedd 14.30-16.00
 
 

Általános Művelődési Központ tagintézményei

Német Nemzetiségi Óvoda
Művelődési ház és Könyvtár
 
ÁMK igazgató: Borbély Eszter
 
 
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány u.1.
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány u. 7.
 
Telefon: 06-22-354020
Telefon / Fax: 06-22-582-088
 
Két csoportos német nemzetiségi óvoda
Művelődésszervező: Jersey Diána

 
Igazgató: Terjékné Hadlacki Csilla
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány u. 14.
Telefon: 06-22-354104, 06-22-582087
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Orvosi ellátás

Orvosi Rendelő
Orvosi Ügyelet
 
Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány utca 9.. Telefonszám: (06-22) 354 332
Cím: Bicske, Egészségközpont, Kossuth tér 17. Tel: 311-104. Ügyeleti idő: hétköznap délután 16 órától reggel 8-ig, hétvégén és ünnepnapokon 24 órában.
 
Háziorvos
Szakrendelések
 
Dr. Katonka Ágnes
 

Fogászati szakrendelés: dr. Deres Éva, Csákvár, Szabadság tér 5. Rendelési idő: hétfő, szerda 7.00-13.00, kedd, péntek 15.00-20.00, csütörtök 16.00-20.00 2023. április 1-től helyettesíti dr. Bene Szilvia: Hétfő: 9-12 óráig Kedd: 15-20 óráig Péntek: 15-20 óráig

 
 

Közületi szolgáltatók elérhetőségei:

 

Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
2800 Tatabánya, Komáromi út 55.
Tel: +36-34-600-700
e-mail: info[kukac]vvhulladekkezelo.hu 

Tv, Internet, Telefon szolgáltatók
T-HomeDigi, Upc, Mindig Tv, Invitel

Gáz, Áram szolgáltatók
Tigáz, E.on

 
Travel Turne Tranzito