Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret

Márton- napi élménybeszámoló

RocketTheme Márton-napi élménybeszámoló részletek

„Elérkezett a lámpás készítés ideje, hiszen nyakunkon a Márton- nap, az iskolában is hirdették már. Lehetett lámpást készíteni, de nem volt kötelező. Én készítettem egy üveg lámpást, de aki akart töklámpást is csinálhatott. Nagyon szép lett mindenkié.”

mesélte a csütörtöki játszóházról Szabácsik Zója 4. osztályos tanuló

 

„Péntek reggel, amikor készülődtem az iskolába, a délutáni programról álmodoztam. Már alig tudtam kivárni, hogy vége legyen az iskolának. Végre vége lett a tanításnak, és már szaladtam is haza, hogy átöltözzek. Éppen időbe vissza értem az iskolába, és már indultunk is a Tájházba.”

kezdte a fogalmazását Horváth Julianna 4. osztályos tanuló

„ Átmentünk a kultúrba, és átöltöztünk táncos ruhába. A tánc szerintem jól sikerült. Utána visszaöltöztünk kényelmesebb ruhába. Megnyertem a „legnagyobb tök” versenyt is. Én is segítettem a tombolatárgyakat adogatni. Azt hiszem összesen négyet nyertünk, de én nagyon jól éreztem magam.

írta Nágl Botond 4. osztályos tanuló

Köszönetünket fejezzük ki Tóth Boglárkának és családjának, hogy az idei évben is lóháton vezette a felvonulást az iskola udvarától a Tájházig.

Ebben az esztendőben Nágl Jánosné hitoktató méltatta Szent Márton tettét és mesélt a mai kor gyermekének is példaértékű cselekedetéről. Szent Márton bár 1700 évvel ezelőtt született, történetéből a mai napig tanulhatunk és találhatunk aktuális mondanivalót.

Köszönjük a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Szülői Szervezet tagjainak a vendéglátást, mind a Tájháznál, mind pedig a Művelődési Házban. Német szakos kollégáinknak köszönjük a felkészítést a színvonalas műsorhoz, köszönjük a diákok szereplését, helytállását is. Köszönjük Bauer Zsoltnak és édesanyjának a jó hangulat megteremtését, köszönjük a táncosok fellépését.

Köszönjük a sok tombola és sütemény felajánlást. Köszönjük Keresztes Istvánnak és családjának, hogy biztosították számunkra a szalmabálákat.

A programsorozaton mindenki részt vehetett és reméljük jól érezték magukat.

 

Az eseményen készült fotók:

Travel Turne Tranzito