Vértesboglár község hivatalos honlapja

Betűméret

Márton- napi projekt- 2015. november

RocketTheme

 Márton-napi projekt- 2015.november

A naptárban november 11. Márton napja. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy több mint egy évtizede annak, hogy először elevenítettük fel e jeles naphoz fűződő hagyományokat. Az évek során hagyományt teremtettünk avval, hogy mind szélesebb körben sikerült programjainkat megismertetni a helyi-, valamint a környező települések lakóival és több napon át minden korosztálynak nyújtottunk tartalmas, igényes szórakozást.

 

• Elkészült Szt. Márton, a koldus és egy lúd beköszönő figurája iskolánk udvarára szalmabálákból.

• Tanulóink egész héten nevezhettek különleges méretű-, alakú tökökkel a „tökszépségversenyre”, rajzpályázat keretében mérhették össze kreatív, alkotó képességüket.

• 11.12-én családi programként, játszóház keretében mindenki elkészíthette lampionját vagy töklámpását. Hagyományainkhoz hűen ezen a délutánon pedagógusok vendégelték meg a gyerekeket sült tökkel, tökös-mákos rétessel.

• November 13-án, a sportpályán gyülekeztünk, Gerendai Sándor esperes úrtól meghallgathattuk Szent Márton történetét, majd mikor ,,Szt. Márton” elindult lován, lámpásaink pislogó fénye mentén, énekszóval követtük őt a Tájház udvarára.

• Ötödik és hatodik osztályosaink előadták a legendát. A gyerekeket fánkkal és meleg teával vendégelték meg a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, a felnőttek pedig megkóstolhatták Polgármester Úr által kínált újbort.

• Lovas felvezetéssel vonultunk a Művelődési házba, polgárőrök ügyeltek a balesetmentes közlekedésre. Az est remek hangulatáért a hét főből (iskolásokból) álló Tarjáni Echo zenekar tett meg mindent. A zenekar vezetőjétől Stréhli Györgytől az alábbi üzenetet kaptuk: ,, Kedves Vértesbogláriak! Köszönet mindenért. A zenekarnak is nagy élmény volt a rendezvény. Remélem, hogy kapcsolatunk megmarad.” Táncház, játékok és tombola várt mindenkit, az elengedhetetlen élő lúd fődíjjal.

• Mivel Márton-nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett, így a Szülői Szervezetnek köszönhetően libazsíros kenyér, libapástétom és fantasztikus sütemény csodák örvendeztettek meg bennünket.

Köszönetem fejezem ki mindenkinek, aki részt vett projekt-hetünk megvalósításában.

Gyerekek és felnőttek több napon át együtt alkothattak, szórakozhattak, töltődhettek fel egy újabb esztendőre.

Őszintén remélem, hogy lampionjaink fénye, mely a jó cselekedetet jelképezi, mindenki szívéhez eljutott.

Terjékné Hadlacki Csilla

igazgató

Az eseményen készült fotók:

Travel Turne Tranzito